Oberta la convocatòria de pòsters científics per a Infarma Barcelona 2017

  • Els abstracts dels treballs es podran presentar fins el 19 de febrer
  • El Congrés i Saló Europeu d'Oficina de Farmàcia tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona

Barcelona, 21 de desembre del 2016.- Ja està oberta la convocatòria de pòsters científics per  a Infarma Barcelona 2017, els abstracts dels quals es podran presentar fins el 19 de febrer. Amb la presència d'aquests treballs al Congrés, el Comitè Científic persegueix establir un espai d'intercanvi d'experiències científiques i professionals, incentivar els projectes d'investigació, i alhora, mostrar què es pot aportar a la professió i a la societat, tal com recull el lema d'aquesta 29a edició: "Valor per a la farmàcia. Valor per al pacient".

El Congrés i Saló Europeu d'Oficina de Farmàcia, organitzat conjuntament pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, en col·laboració amb Interalia, tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona. 

Què cal fer perquè el pòster sigui acceptat? 


El primer pas és que els professionals sanitaris facin arribar al Comitè Científic del Congrés un resum del pòster que volen presentar, al qual s'han d'incloure aspectes com els objectius, material, mètodes utilitzats i conclusions per tal que el Comitè pugui avaluar adequadament la seva idoneïtat. Un cop s'hagin seleccionat quins han estat acceptats, s'escolliran els treballs més destacats perquè siguin defensats oralment en una sessió pública que tindrà lloc durant el Congrés, i el Comitè Científic, que hi serà present, premiarà als tres millors amb una dotació econòmica de 2.000€ i dues de 1.000€. Aquestes i altres bases de participació es poden consultar al web d'Infarma.

105 pòsters presentats a l'anterior edició d'Infarma Barcelona 


A l'anterior edició d'Infarma Barcelona, que va tenir lloc al 2015, es van presentar un total de 105 pòsters científics. D'aquests, els 3 premiats van abordar nous rols i accions que poden desenvolupar els farmacèutics en el marc de la farmàcia comunitària: "Checklist d'interpretació d'un electrocardiograma per a farmacèutics d'oficina de farmàcia"; "Carpes de Salut per a la detecció, per part de farmacèutics comunitaris, de persones amb risc de patir diabetis a Pontevedra i Vigo"; "Estudi sobre l'adherència i coneixement del tractament amb inhibidors de la bomba de protons (IBP) a la farmàcia comunitària".